School: Cúil Aodha (roll number 16521)

Cúil Aodha, Co. Chorcaí
Pádraig Mac Suibhne

1. Do bhíodh cuma trioblóideach aca chun na prátaí do chur fadó. Do dheinidís mórán riastála an uair sin. Do dheinidís an scrath d'iompáil amach le grafán go luath sa bhliadhain. Do chuiridís an t-aoileach annsan air agus do bhainidís na clais amac le rámhainn Earraig.
    Do shocruighdís na shgioltáin anuas ar an aoileach agus do chathaidís amach an cré annsan le sluaiste agus do bhíodh sé na n-iomairí deasa aca. Nuair a bhíodh na gais cúpla órlach lastuas de'n talamh do chuiridís suas an t-ath-chré fé mar a dheineann anois leis na h-iomairí a dheineann siad leis an gcéachta.
    Tadhg M. Ó Duinnín
    50
    Feirmeoir
  2. Tá ceathrar tailiúirí sa parróiste seo. Tá siad go léir ag obair í gCarraig an Admaid. Tá triúr aca balb agus bodar agus tá an duine