Scoil: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (uimhir rolla 9871)

Cathair Bhearnach, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a gcró taobh le beul an ghleanna. Do bhí sé leathta i measc na ndaoine go ndéarna an bhaintreabhach bhocht oiríreadh ar Sheáan Ua Luasaight ar ar bhain leis agus gur b'shin fé ndéar an t-ár.
    Ní h-ealadha dhúinn ar nóin (?) acht do réir mar do chuala ní fhuil fios a h-aithisc ag aon duine atá beo fé láthair. Ní h-ealadha dhuinn ar nóin a láthair na h-uaire ceart agus comhacht Dé do thómhas ná do mheaghthaint; dtaobh ádha go ndeirtí agus go ndeirtear fós gur sean-fhocal é nách ar chlochaibh ná ar chraobhachaibh a thuiteann mallachtaidh go n-éisteann an Tighearna Dia fé leith, moladh go deo leis, le guidhe na baintreabhaiche agus an dílleachtaidh; agus go múineann an Teagast Criostaidhe dhuinn gur peacadh, leathtrom ar bhochta (?) d'éighmheas ar neimh ad' iarraidh
    An Cladach, Co. Chiarraí
    Sean O Cadhla