Scoil: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (uimhir rolla 9871)

Cathair Bhearnach, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dfheiscint. Do chuadar ó Dhuth'-Ealla féin agus dfhonn an aimsear do chaitheamh agus an bóthar do ghiorrughadh ar nóír bhíodar ag cainnt 's ag comhradh ag cur 's ag cúiteamh ar an slighe dhóibh mar gheall ar an scéul leúnmhar do bhí rómpa. Ar gabhail suas an bothar garbh ó'n gCathair Bhearnaigh dóibh ámhacht agus iad ag eirighe leath-chortha ó'n aistear do bhris ar an bhfoighne age Seáan. Amadán do bhí ina measc agus dubhairt sé go doicheallach díombáidheach - "Is é an áit go mbeadh an t-oighre - scéil mára bhfuil na daoine seo báidhte rómhainn." "Abair é a Sheáain" arsa cuid aca go sobhailteach dh'á iomrabháil. "Faire a Seaáin ná h-abair é" arsa cuid eile aca go crádhscalach a dtaobh a leithéid a rádh ag aoinne." D'imthigheadar ortha go mall-troightheach agus fuaireadar na mairbh sínte fé chlar dhá dtórramh go cráibteach
    An Cladach, Co. Chiarraí
    Sean O Cadhla