Scoil: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (uimhir rolla 9871)

Cathair Bhearnach, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ag dul síos ón cistin - agus staighre árd leathan ag dul ináirde thíos. Bhí sé nó seacht seómraí inairde agus an lochta agus bhí leapacha idtrí cinn aca. Bhí ceann eile aca lán de fircíní ime. (Níor chuir an sean-duine aon fhircín ime go Chorcaigh irith na bliadhna. Do choimeád sé istigh é go dtí seachtmhain na Nodhlag nuair a bheadh sé gann agus daor. Bhí an seómra inaice seómra an ime lán de sean-iarrainn, geataí, gráaí agus mar sin de. Bhuel nuair a tháinig am codlatha, chuadhmar ináirde an stáíghre na buachaillí aimsire agus na strónnséirí. Bhí seómra againne féin agus do chuaidh an ceathrar eile isteach i seómra I bhí taobh linn. Bhí mise agus Healy (pronounced Hayly) in aon leabaidh amhain. Bhíomar ag cainnt ar feadh tamaill agus ba gairid gur airígheamair sranntarnaigh
    John F. Dineen
    Teacher (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)