Scoil: Ballymartle (uimhir rolla 7361)

Suíomh:
Baile an Mhoirtéalaigh, Co. Chorcaí
Múinteoir:
Patrick Kelleher
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0322, Leathanach 025

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0322, Leathanach 025

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Ballymartle
  2. XML Leathanach 025
  3. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    3.
    The time the churn takes to make depends on the quantity of cream I have. The more cream in it the longer it takes to form. When it is nearly made the churn begins to get heavier and harder to turn it. It is a good thing to reverse the handle by turning it backwards and forwards. How I know when the butter is made, I hear it falling against the beaters, when it is made I take the cork out of the churn to let out the buttermilk, put a bucket underneath and turn the barrel - slowly, not the handle.
    4.
    I then put spring water into it, cork it well, turn the handle backwards and forwards for a few minutes. Then let the first rinsing out the same as the Buttermilk, so the butter should be rinsed three times, when the third rinsing is out
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
    Topaicí
    1. gníomhaíochtaí
      1. gníomhaíochtaí eacnamaíocha
        1. talmhaíocht (~2,659)
          1. im agus cuigne (~3,280)
    Teanga
    Béarla
    Bailitheoir
    Nora Walsh
    Inscne
    Baineann
    Seoladh
    Baile na Cúirte, Co. Chorcaí
    Faisnéiseoir
    Mary Walsh
    Gaol
    Tuismitheoir
    Inscne
    Baineann
    Seoladh
    Baile na Cúirte, Co. Chorcaí