Scoil: Com Sheóla (B) (uimhir rolla 15646)

Cill Mochomóg, Co. Chorcaí
Conchobhar Ó Séaghdha

Ar an leathanach seo

1. Lá amháin bhí fear amuigh ag iasgaireacht i mBád Bheanntraighe. Do lean sé ag iasgaireacht ar feag an laé agus nuauir do tháinig an tráthnóna bhí sé abhfad amuigh san mbádh.
    Bhí an oidhche ag teacht agus do thosnaig sé i dteó an tailimh tirm, ach sar a shrois sé é do eirig stuirm mhór agus do tógadh amach sa nhádh airís é. Bhí an bád ró beag agus nior bhfada go raibh sé lán de uisge, agus do bádhdh an fear bocht.
    Ar maidin nuair nár fíll sé chuaidh daoine amach á lorg ach ní bfuaradar é. Bhíodar á lorg ar feag an laé go léir ach do theip glan ortha é do fhághail.
    Chuadar go dtí an sagart paróiste chun teacht agus cuardach leó. Tháinig sé
    Dubhairt sé leó an bád do tgreórú go dtí áit áirighthe san uisge, dubhairt sé leó stad agus cuardach san áit sin. Do dheineadar agus fuaireadar an corp.
    Riobárd Ua Drisceóil
    Snámh, Co. Chorcaí