Scoil: Barrlinn

Inse an Airchinn, Co. Chorcaí
Máire Ní Chruadhlaoich

Ar an leathanach seo

1. Tá dhá tobair beannuighte ins an bparóiste seo, ceann acu i gCaolcoill le hais Cill Colm Óg agus an ceann eile ar dtaobh thiar de Bheanntraighe. Tá sé in Árd Aoibhinn, agus tughtar Beach ar an áit leis. Gleainín beag cumhang atá ann agus tá ailteór ann. Tá díon eidhneaín ós cionn na h-ailteóra. Tá alán maidícroise ann. Na daoine gur leigheasadh iad do chuir ann iad.
    Lá le Muire sa bhFógmhair tagann na sluaighte daoine ann ag padeoíreacht. Tá casán ar na bhfaill agus bíonn ar na daoine dul mór thimpeall cúig uaire déag, in onóir don cúig déag miorbhuilt sa choróinn Mhuire.
    Máire Ní Shúilleabháin