Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

agus do bhíodh sé ag buaileadh an cuid eile acú.
    Oidhche amháin do bhíodar go léir ag suidh cóis na téine agus d'airigeadar an glór amuich agus do chuaidh an t-athair amuich go pé duine a bhí amuich agus do bhí sé ar méisge.
    Cupla duine de's na chómharsain a bhí amuich agus iad ag éisteacht leo istig d'imthig sé amach agus dubairt sé leo stop go tapaid agus dubhairt sé leo dtuig a diabhal in [?] agus do bí éagla ortha agus do chuadhar amach in dhiaidh agus do tháinig éagla ar.
    Do tháinig éagla ar na daoine amuich agus d'imthigeadar abhaile agus do chuaidh an fear abhaile agus ar a shlige abaile dho do connaich solus agus do chuaidh sé fé na déin ach nuair a tháinig sé cúige ní raibh sé ann.
    D'imthig sé abhaile agus do shuidh sé cóis na téine agus do thuit a codladh ar.