Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Rógaire Dubh. Do bheadh tinneas amach tríd' asnaidheachaibh dá mbeidhfá ag éisteacht leis ag seinnt leis.
    Do thugadh na daoine go léir pinginí airgid do mar do gheibhdís ana spórt ann. San am san do bhíodh roinnt daoine-uaisle ag teacht go dtí an paróiste seo. Bhídís ag teacht ag foghlaeracht go dtí tig an t-Sean-Ridire abhí 'na chómhnuidhe thiar ag an Muileann an uair sin.
    Do thugadh an leath-amadán alán dá shaoghal ag seint ar fuaid a' Mhuilinn. Do thugaidís pingní airgid do mar do gheibhdís ana spórt ann.
    Ní feadar-sa cár imthigheadar san go léir, ní fheaca aoinne aca le fada. Chun an sgéal a dhéanamh gairid do bhí roinnt cailíní agus buachaillí agus do bhíodh smut d'oidhce ag rinnce aca ag tig Dhiarmuid Mhichíl Ger abhí 'na cómhnuidhe ar bharra Chúil a' Bhuachaig.
    Chuaidh an leath-amadán ann ar aon
    Cáit Ní Shúileabháin