Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Do chuaidh Siobhán abhaile leis agus fuair sí a bhreicfeast uaidh agus dubhairt sé[?] léi go gcoiméadfhadh sé í an lá sin go[?] agus go gcotócadh sé í. Do sgríg sé leitir go[?] dtí na píléirí annsan a' rádh leó go raibh Siobhán Ní Céilleachair na cómhnaidhe aige [?] agus go bhfuair sé í caillthe sa gáirdín [?] teacht á iarraidh.
    Do chuir sé an litir tríd an [?] annsan agus do fuair na piléirí an litir agus d'olmhuigheadar é féin chun gluaiste, go [?] ar eagla go mbeadh sí imthighthe ón fear. Do bhíodar tagaithe ar maidin lá na mháireach agus do ghabhadar Siobhán agus do thugadar abhaile í. Do bhí sí geall leis marbh leis ocras agus an tuirse.
    Nuair a bhíodar ag gabháil thar tigh[?] Siobhán féin do bhí Nóra ag an doras ag feáchaint amach go brónach agus do bhí [?] iongnadh uirthe cá bhfuair na píléirí Siobhán agus do bhí sí ag glaodhach ar Siobhán ach níor[?] airigh Siobhán í.
    Máire Ní Chríodáin
    Máire Bean Uí Chríodáin