School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    agus dubhairt sí leí féin dá mbeadh sí ag bailiúghadh cipíní gach aon lá ná bfanfhadh sí amuigh chómh déanach aon lá eile.
    An oidhce sin do tháinig Siobhán abhaile agus d'fhan an triúr acu in-aice na teine ag caint an oidhche sin ar fad.
    Tímpeall a dó dheug a chlog nó mar sin do tháinig fothram éigin go dtí an doras agus do bhí eagla ortha an doras d'osgailt.
    Fé dheire d'eirig an Máthair agus d'osgail sí an doras agus ché bhí ann ach an fear mór a chuir an t-eagla uirthe an tráthnóna san. Do shiúbhal sé isteach sa tig chúcha agus dubhairt sé le Cáit a bpósadh sí buachaill tímpeall fiche bliadhain d'aois agus dubhairt Cáit ná raibh a fhios aice chad a dhéanfhadh sí ach fiafruighe dá Mháthair agus pé rud a déarfhadh
    Nóra Ní Chéilleachair
    Cáit Bean Uí Seitheacháin