Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    de ar ghoid sé airgead ó aoinne agus dubhairt sé nár ghoid. Ansan do dheineadar an tig do chuardach ach do theip ortha é d'fagháil.
    D'imthig na píléirí leó abhaile ansan agus do tháinig eagla ar Sheán agus dubhairt sé leis féin do dtabharfhadh sé an t-airgead thar-nais airís nó go ndéanfadh sé é stracadh as a chéile nó rud éigin [?] ná choimeádfadh sé in-aon-chor é pé rud a dhéanfhadh sé leis.
    Nuair a tháinig an oidhche do fuair Seán an t-airgead agus do strach sé as a chéíle é. Ansan do chaith sé ar an mbóthar é. Nuair a chonnaic Dómhnall é do tháinig sé chuige agus fuair sé sgian ana mór agus do mhairbh sé agus do mharbuidheadh Dómhnall féin trí mí na dhiaidh san.
    Nóra Ní Chéilleachain
    Com an Ghadhair, Co. Chorcaí