Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

a bhí ann.
    Do bhí sé ag feachaint go dluth ortha agus ceap sé blatanna ann deasa agus bhí ana athás ar nuair a connaic sé an gairdín go deas agus comh glan.
    Seana Séan ab'ainim do fear a cuir an gairdín agus bhí sé ag tabhairt masla don fear saidhbhir i ngan fhios do.
    Lá amháin bhí sé amuig agus ní raibh sé ag obair in-aon-chor agus dúbhairt sé leis féin go raibh sé cun fanamhaint leisge an lá sin go léir. agus d'innis sé an sgeul don fear saidhbhir.
    Ní dubhairt sé pioc leis ach do thug sé laéteannta saoire ar feadh trí seachtmnaine agus do bhí árd áthas ar Seana Sean agus ansan do dhein sé bhearsa leis.
    Caitlín Ní Loingsigh
    Pádruig Ó Loingsigh