School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Dubhairt an buachaill leis dul isteach agus fanamhaint istig leis agus go ragadh sé féin go h-America agus ansan d'imtig sé leis go dtí go raibh sé ag deire an boitirín.
    Do tháinig an fear suas cuige agus d'fhiarfhuig an fear do cá raibh sé ag dul.
    Dubhairt sé leis go raibh sé ag dul go h-America agus dubhairt Conchúbhar na raibh aon airgid aige chun dul ann
    Ansan dubhairt an buachaill go dtógfhadh sé an capall. Ansan dubhairt Conchúbhar leis ná tógadh sé é mar go raibh Conchúbhar féin chun dul ann agus dubhairt an mbuachaill go siubhalóchadh sé ann
    Dubhairt an fear leis ná dheanfadh sé siubal ann in-aon-chor mar go raibh sé in-airde ar an gcapall leis féin.
    Nóirín Ní Duinnín
    Seán Ó Duinnín