Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    duine éigin má bhíodar chun pósadh dul isteach sa t-séipeal agus muna rabhadar chun pósadh dul abhaile.
    Do chuadar isteach sa t-séipéal agus do pósadh iad agus do thánadar abhaile agus is go tig an Athar a thánadar go léir.
    Ansan tar-éis dhá lá dubhairt an t-Athair leó a raibh aon tig acu féin agus dubairt an buachaill gó rabhadar chun tig nuadh do dhéanamh. Aon lá amháin do chuaidh an bheirt amach ag siúbhal agus do chasadh fear ortha agus dubhairt sé leo aon rud a iarfhaidís air go ndéanfhadh sé dhóibh é.
    Dubhairt an fear leis a ndéanfhadh sé tig nuadh dhóibh agus dubhairt sé go ndéanfhadh agus fáilte. Do chuaidh an chailín abhaile agus d'innis sí dá h-Athair chad dubhairt an fear leó agus bhí ana áthas ortha.
    Nóra Ní Chéilleachair
    Tadhg Ó Chéilleachair