School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    firín beag leis "an méid gur b'fhiú í" air seisean "an mór é sin?" arsa'n firín beag "deich bpúint" air seiseann.
    "Tá go maith" arsa'n firín beag "ceannóghadh uait" í. do cheannuig an firín an bó air deich bpúnt agus do thug sé hata dho leis agus dubhairt sé leis, nuair a bheadh sé gátaireach féachaint isteach ann féachaint an mbheadh aon nídh ann.
    "Tá go maith" air seiseann agus do bhí sé ana bhuidheach air fad don firín beag i dtaobh gur thug sé an hata dho agus an deich bpúnt air an bóoin.
    D'imhthig sé abhaile agus d'fhiafhruig a bhean do an mór a fuair sé air an mboin agus d'inns sé a scéal go léir di.
    Do bhí árd áthas ortha ansan agus d'fhiafhruig an dritháir saidhbhir do an mór a fuair sé air an mbóín. Dubhairt sé "deich bpúnt."
    D'innis sé a scéal go léir do mar gheall air an bfirín mbeag, d'fhiafhruig an
    Siobhán Ní Thuama