Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Bhí tailliúir ann fadó agus bíodh sé ag obair ar an bhfuinneóg agu bíodh na beacha na thímpeall agus bhí crios aige agus bhí na beacha suas ar an bhfuinneóg agus do mhairb sé seact cínn acu agus dubhairt sé leis feín.
    Well seven and none blow agus dubairt sé go bfeadfad sé seacht fir do marbhúghadh agus sé [?] agus d'imthig sé go dtí tír na raibh mórán fathach agus chuaidh sé isteach i lár agus dubairt sé le mór-sheisear fhathach teacht amach agus bhí cloch mór i lár an páirc agus do sheasamh sé anáirde air agus do chaith sé anuas as an cloch agus do leigeadar ortha go rabhadar marbh.
    Cuaidh sé go áit na raibh troid mór agus do chuaidh sé ann agus nuair a iarr sé an céad platóg
    Siobhán Ní Scannaill