Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Do bhí fear an fadó agus bhí sé ana bhocht agus do bhí sé 'na chómhnuidhe i dtigín cinn tuighe i n-aice an bhóthair agus bíodh ana eagla air roimis na púcaí.
    Oidhche amháin do chuaidh sé amach agus do bhí ana eagla air. Do chuaidh sé isteach i bpáirc agus do connaic sé an fear na seasamh ar an páirc agus do ceap sé go marbóchadh sé é agus an ncómat san d'imthig sé uaidh
    Dubhairt sé leis fein go raibh sé inthighthe agus go ragadh sé isteach abhaile airís agus go neósfadh sé den bean é. D'innis sé den bean é agus do bhí an bean ag magadh fé agus dubhairt a sí leis "Is minic a chonnaic rud mar sin agus níor cuireas aon t-suim ann.
    Dubairt an bean leis ná raibh aon rud ann is go léim
    Máire Ní Luasaigh