Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Do bhí fear ann uair agus do bhí sé ana bocht ar fad. Lá amháin do chuaidh sé go tig fear saidhbhir agus d'iarr sé rud éigin le n-ithe ach níor fuair sé é.
    Ansan d'imthig sé agus do chuaidh sé isteach go tig éigin eile agus d'iarr sé rud éigin le n-ithe agus do fuair sé é.
    Ansan do chuaidh sé tamall eile don bhóthair agus do dhein sé leabaidh ar thaobh an bhóthair agus d'fhan sé ansan ar feadh na h-oidhche.
    Nuair a eirig sé ar maidin lá ar na bháireach do cuaidh sé go dtí tig an fhir saidhbhir airís a' d'iarraidh rud éigin le n-ithe ón fear saidhbhir ach níor fuair sé é agus d'imthig sé airís.
    Bríghid Ní Dhonnabháin
    An Cheapach Thiar, Co. Chorcaí