Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Bhí tailliúir ann fadó agus isé an ainim a bhí air ná Jack. Bhí sé ana aerach agus bhíodh na daoine óga go léir na thímpeall. Bhíodh sé ag deanamh gach sashas spóirt ag na tighthibh tórraimh agus níor mhaith leis na sagartaibh í sin agus dubhradar le Jack gan bheith á dhéanamh a thuille.
    "Go deimhin ní bheadh" arsa Jack ó dubhraís liom é. Ba ghairid na dhiaidh sin go bhfuair seana-bhean a bhí ar an mbaile bás. Bhí mórán daoine ag an dtórraimh agus ní raibh fhios acu cad ná thaobh ná raibh Jack ag teacht.
    Bhí Jack ag obair go deanach an oidhche sin. Nuair a bhí sé ag dul abhaile do fuair sé dhá coinneall agus chuaidh sé go dtí fhuinneóg an tigh agus do chonnaic sé na daoine istig agus do connaiceadar é sin leis agus do cheapadar gur bé an diabhal a bhí ann.
    Do bhí eagla ortha agus do
    Máire Ní Chríodáin