Scoil: Baile Mhúirne (B.) (uimhir rolla 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

agus do bhuail sí gach duine acu leis.
    Do dhein sí gé fiadhain de dhuine acu, colúr de dhuine eile agus dhein sí ainmhidhe éigin fiadhain de'n tríomhadh duine.
    Láitreach bonn buill d'imthig an triúr acu go fiadhain. Nuair a tháinig an leas máthair abhaile d'iarr an tighearna talmhan di cá raibh na leanbhaí imthighthe uaithe.
    Dubhairt sí gur fhág sí na diaidh ag a n'áintín iad do bhí a fhios aige ná raibh sí ag innsint na fírinne.
    D'imthig sé leis go dtí an áintín ach ní fheaca sí siúd na leanbhaí le bliain anuas. Nuair airig an tighearna talmhan é sin tháinig buadhairt mór air mar cheap sé ná feicfeadh sé na leanbhaí go bráth beo ná marbh,
    AT0403: The Black and the White Bride