Scoil: Baile Mhúirne (B.) (uimhir rolla 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Nuair a tháinig sé chómh fada le cros an teampaill do bhí sé chómh dorcha agus bhí sé nuair a bhí sé a' fágaint an tighe.
    Bhí a fhios aige annsan go raibh sé níos óige san oidhche ná mar a cheap sé. Fear ana naomhtha dob'eadh é agus dubhairt sé leis féin gur mhaith an tosnú ar maidin turas a thabhairt.
    D'imthig sé leis suas fé dhéin na Roilige gan aon phioc eagla air agus thosnuig sé an turas ach má thosnuig do thosnuig cailín óg i n-aon fheacht leis agus choimeadadar gualainn le gualainn go dtí go raibh an turas críochnuighthe.
    Nuair a chuadar síos go dtí an tobar beannuighthe agus annsan dubhairt an fear ó Gort na Gross "cé hé tu nó cad as tu?" agus dubhairt sise "airiú eist a dhuine ní fada uainn glaodh