Scoil: Baile Mhúirne (B.) (uimhir rolla 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    do bhí mórán eile istig roimis agus an fhaid a bhí sé ag feitheamh do léim gadhairín beag a bhí ag an tighearna talmhan anáirde ar an mbórd.
    "Get along doggie" arsa'n tighearna talmhan leis an ngadhar. Bhí an fear ó Bheanntraighe ag féachaint agus ag éisteacht.
    Do bhí ana dhúil aige sa Bhéarla ach fé mar a dubhart cheana ní raibh di aige. Nuair airig sé an Bhéarla do phreab a chroidhe agus dubhairt sé na aigne féin ná béadh sé féin gan Béarla feasta.
    Nuair a bhí an chíos tabhartha aige don tighearna talmhan do chuir sé an bóthar de abhaile agus níor dhein sé dearmhad an Béarla do
    AT1696: “What Should I have Said (Done)?”