Scoil: Baile Mhúirne (B.) (uimhir rolla 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sé féin geall síos ná beadh a fhios ag Seán cad a bhí istig sa mhála agus do chuir fear eile geall síos go mbéadh a fhios aige.
    An oidhche san do tugadh an seomra codlata ab' fhearr sa tig do Sheán is d'á bhean mar bhí ana mheas ag an nduine uasal ar Sheán tar éis an ór d'fhághail do.
    Ambáireach a bhí chúghainn nuair a bhí Seán is a bhean chun imtheacht do tháinig an duine uasal isteach chúcha agus thug sé deich bpúint do Mháire.
    D'fhágadar slán ag an nduine uasal agus d'imthighead leó go meidhreach, mórdhálach agus bhí a gcúis acu gan amhras.
    AT1641: Doctor Know‑All