Scoil: Baile Mhúirne (B.) (uimhir rolla 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

do féin.
    Ar maidin lar na bháireach d'eirigheadar go breágh moch. Ba ghearr go dtáinig an chócaire isteach le breicfeast maith chúcha.
    "Féach a Mháire" arsa Seán "sin í ceann acu" ní fios a bhí aige ach chun a chuir i niúl do Mháire gurabh í sin ceann den na seirbhísig a bhéadh a' friothálamh ortha. Do tháinig crith cos is láimh ar an gcócaire.
    Do chuaidh sí amach as an seomra agus síos sa chistin mar a raibh cailín na cistinneach is an buitléir ag feitheamh léi.
    Nuair a tháinig an cócaire isteach sa chistin d'iarradar di féachaint cad é an sórd iad nó an bhfuil fios acu.
    "Aililliú," ar sise "crochfaidh sé sinn a leithéid (?) seo a dubhairt
    AT1641: Doctor Know‑All