Scoil: Baile Mhúirne (B.) (uimhir rolla 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ráidhte ag an nduine uasal d'imthig sé leis agus dubhairt sé leis an mbuitléir seomra a thaisbeaint dóibh.
    D'imthigheadar leó isteach ann, Seán agus é go breágh meidhreach ag feitheamh leis na béilí agus Máire is a croidhe a preabarnaig ag feitheamh leis an mbás a bhí roimis Seán mar do shíl sí gurabh é a bhás é.
    Ba ghearr go dtáinig suipéar maith chúcha. D'ith Seán béile breágh ach níor ith Máire bocht puinn. Nuair a bhí an béile ithte do tháinig an seirbhíseach airís agus thóg sí léi na h-árrthaí go léir.
    Nuair a bhí an méid sin déanta dubhradar an Coróinn Mhuire agus chuadar a gcodladh ach geallaim dhuit ná raibh aon codladh ar Mháire bocht ach ní raibh ceann Sheáin sa pilliúr nuair a bhí sé a' sranntarnaig
    AT1641: Doctor Know‑All