Scoil: Baile Mhúirne (B.) (uimhir rolla 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

mac na baintreabhaighe, mar d'á mbéadh do chídhfá Flathas Dé mar a chonnac sa".
    Do chomáin an fear eile leis ag innsint a pheacaí go dtí sa deire dubhairt sé "tá próca óir agam fé'n leabaidh".
    "Ní fada anois go bhfeicir Flathas Dé" arsa'n fear eile is do tharraic sé an dreimire agus do thacht sé an t-árd ghadaidhe.
    Nuair a tháinig na gadaidhthe eile agus nuair a chonnnaiceadar an tárd ghadaidhe a' crochadh dubhradar gurab' amhlaidh a croch sé é féin. Do fuair mac na baintreabhaighe an próca óir.
    Nuair a fuair sé an tór d'imthig sé leis abhaile go dtí a mháthair mar a raibh fáilte is fiche roimis agus mhair sé féin is a mháthair go seascair i gcaitheamh a saoghail.
    AT1525: The Master Thief