School: Baile Mhúirne (B.) (roll number 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

d'fhéach sé air agus dubhairt "is comrádaidhe an bróg so leis an mbróg thuas.
    Do cheangail an príntíseach an caora agus do chuaidh sé suas a' diarraidh an bróg eile. An fhaid a bhí sé thuas do tháinig an fear eile is do sgiob sé an caora leis.
    D'imthig sé leis abhaile agus an caora aige, "anois" ar seisean leis an t-árd ghadaidhe "nár ghoideas an caora uaidh".
    "Do dheinis" arsa'n t-árd ghadaidhe "agus ní fheadar cad é an mearbhall a bhí air agus leogaint duit é dhéanamh" ach tá súil agam ná tuitfidh sé amach airís" arsa'n t-árd ghadaidhe leis.
    Ambáireach a bhí chúghainn do chuaidh an t-árd ghadaidhe chun cainnte leis an bpríntíseach gur ghoideadh an caora uaidh an oidhche
    AT1525: The Master Thief