Scoil: Baile Mhúirne (B.) (uimhir rolla 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

mac na baintreabhaighe.
    Do bhí príntísig ag an árd ghadaidhe ar feadh trí nó a ceathair de bhliantaibh roimis san agus gan amhras do cheapfadh aoinne go mbeidís san abhfad níos glioca ná an príntíseach a bhí acu le cúpla mí.
    Ach ní mar sin a bhí agus ba ghearr leis go bhfuair an tárd ghadaidhe é sin amach. Nuair a bhí an príntíseach nuadh ann roinnt míosa aon la amháin dubhairt an tárd ghadaidhe le ceann den na príntísig "Téir amach anocht agus ghoid caora dhúinn".
    Bhí an príntíseach óg ag éisteacht agus dubhairt sé leis an árd ghadaidhe "ghoidfead-sa an caora uaidh san anocht".
    "Ní feidir leat é " arsa'n t-árd ghadaidhe "tá sé sin ró ghlic ar fad duit se a mhic ó". Ní dubhairt
    AT1525: The Master Thief