School: Baile Mhúirne (B.) (roll number 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

acu a' tabhairt aire don chráin mar bhí sí chómh bradach san.
    D'iarr an máthair ar an athair Tomás a leogaint isteach "mar" ar sise "tabharfaidh sé aire don chráin agus don na banbhaí.
    Do stop an t-athair agus dubhairt sé "leog isteach an beitheamhnach mar sin". D'imthig an máthair amach agus thug sí isteach é.
    Ba thruagh an radharc é nuair a tháinig sé isteach agus d'innis sé sgéal brónach dóibh. D'innis sé gach rud mar gheall ar an arm dóibh agus d'innis sé dhóibh gur goineadh é agus go raibh sé trí mí san óspidéal.
    Do bhí sé a' stealladh breaga dhóibh go dtí go raibh croidhe a athair chómh bog le croidhe a mháthair. Do thug an máthair an béile ab' fhearr sa tigh do Thomás agus do