Scoil: Baile Mhúirne (B.) (uimhir rolla 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an mbosca agus do chuir sé i bfolach fé'n leabaidh é. Tamaillín beag na dhiaidh san do buaileadh breoidhte an sean-duine agus bhí baoghal báis ann mar bhí an fear bocht ana chríonna.
    Do bhí áthas ar fear a' tighe is a bhean i dtaobh an sean-duine a bheith ag fághail bháis mar cheapadar go raibh ana chuid airgid aige agus nuair a gheobhadh sé bás go bhfágfaí an t-airgead go léir acu féin.
    Níor liogadar ortha go raibh aon áthas ortha mar gheall ar an sean-duine a bheith a' fághail bháis ach go raibh brón ortha mar d'eadh.
    Do cuireadh fios ar an sagart chun an ola dhéanach a chuir ar an sean-duine . Dubhairt an sagart leis annsan dá mbéadh aon uadhacht aige le deanamh é dhéanamh mar go raibh sé chun bás d'fhághail.
    Do ghlaoidh an sean-duine isteach ar a mhac agus dubhairt sé leis . "Níl aon