Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Aon lá amháín cuaidh fear ó nGleann-Garbh go Beanntraighe a a d'iarraidh tam cun an cíos a dhíol mar ní raibh an t-airgid aige. Nuair a shrois sé ann. Do bhí an Tighearna Talmhan ana chruaidh ar an fear. Bhí sé ar buile mar geall ar[?] Níor dhein sé aon ní ach do thug sé a dhorn dó isteach san aghaidh agus amach leis an dorus. Do cuireadh ar na gárrdaí na dhiaidh agus do tugadar go dtí an cuairt é ac níor dheineadh aon ní dó do leigeadh saor é. Annsan do leigeadh saor é, mar geall ar an buile a thug sé de'n Tighearna talmhan mar bhíodh sé cruaidh ar na daoine in gac aon slíghe. Sin uair sin do bhíodh síad i gcoill Glean-Garbh agus do tiocaidis go dtí na h-aite so agus do dheinidis morán diobhal. Má marbhóchadh na daoine aon ceann de's na fíadh, do cuiread na Tíghearnaí
    Síghle Ní Shúileabháin
    Tuairín na Gréine, Co. Chorcaí