Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Bhí seana bhean ina cómhnaídhe in Aoragóil darabh ainm di. Peig Mhór agus níor chaith sí aon bhróg do dtí go raibh sí seasca bliadhain d'aoís Bhí gréasaidhe ann agus ní féidir leis a cos do thómhas, bí sé chómh mhór san agus fúair sé fód móna chun na mbhróg do thómhas di. Bhí siad go breágh mhór aici, agus ní raibh pian ná méisgre aice ortha. Bhíodh gach duine pósta sar a bhfaghadh siad bróga an úair sin. Bhí bean ann agus do nigh sí a cosa sar a chúaidh sí a codhladh. Núair a bhí siad nighte aici do chaith sí an t-uisce amach. Níor i bhfada gur chaitheamh isteach le' n a h-agaidh é agus thosnuig sí ag gol go mór. Núair a chúaidh sí a codhladh cúlaidh sí glór duine ag déanamh
    Cáit Ní Chonchubhair
    Nóra Bean Uí Chonchubhair