Scoil: Urhan (C.) (uimhir rolla 12260)

Iorthan, Co. Chorcaí
Eimile Ní Urdail

Ar an leathanach seo

1. Sidí sgéalúmhnach na Maighdine Glórmhar D'fhág sí sgríobhtha ar leach an mama[?] nuair[?] chuaidh sí a' fiosrughadh a Mic.
    Tháinig an t-Aingeal chúichí á innsint dí gur thóg sí an leach de dhorus an tuama agus gur dhein Mac Dé an dara pearsa Trionóid Ró Naomhta gur n-aiséirghe slán. D'fhág sí súd an sgéalúmhnach go fíor leathan Roimhe gach n-aon do ghlacadh í, do onóradh í agus do choimeadfadh í
    "Cros na n-aingil ar an leabaidh go luighim Braon dá ghrástaibh ar lár ár gcroidhe againn[?] Brat na bhflaitheas go neóchaidh go fairsing ár dTímcheall ag tógaint ceó is smúit na bpeacaidhe seo dinn-ne. Luighim le Dia is go luighe Dia liom; Gabham Dia mar Athair agus Muire mar Mháthair, Flaitheas Dé mar dualgas agus mar súil le na ghrástaibh."
    Aoinne a déarfadh í seo trí h-uaire ar a luighe ar a leabaidh, ar a thuiteam chun suain, gheobhadh sé neamh agus talamh mar dhualgas, flaitheamhnacha mar Suaimhneas agus ní fheicfeadh sé ifreann fuar go bráthach. Níor
    Bean Uí Eilaighe
    Dhá Dhrom, Co. Chorcaí