Scoil: Oileán Baoi (Dursey) (uimhir rolla 13138)

Oileán Baoi, Co. Chorcaí
Eoghan Ó Súilleabháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    B'fheárr leis an sean-duine go bhfuigheadh sí bás go tapaidh i dtreo go bhféadfadh sé pósadh arís nuair ná raibh aon seans go dtiocfaidh sí as. Chuaidh sé síos sa tseomra an lá so chúichi agus d'fhiafraigh sé di conus mar a bhí aici. Cad
    déarfadh an bhean bhocht ar ndóigh ach
    go raibh sí go dona.
    '' h-Anam an Diabhal'', ar seisean, ''Loitfir an Inid orm!''
    '' Ó nár leigidh Dia dhóibh tú,'' ar sise.
  2. About fifty years ago a boat from Dursey went up to the Bull Rock line fishing. There were a few boats there from Cluain also. It was a fine day and they saw a boat coming towards them from the north west of the Bull Rock. There was a cloud of white fog coming after her along the water.