Scoil: Rinn Garóige, An Scibirín (uimhir rolla 16255)

Rinn Ghearróige, Co. Chorcaí
Máire, Bean Uí Chonaill

Sa bhlian 1895 do tháinig bád mór iascaireachta ó Cuan D'or agus chuaidh sé go dtí Inis Arcáin. Bhí a lán paisinéirí sa bhád Chuadar go dtí an oileán chun an caisleán fheiscint. Bhí sé díreach ag eirghe dorcha nuair fhagadar Inis Arcáin airís agus bhí gach aon rud alright go dtí go raibh an bád ag dul amach an cuan. Bhiodar cómhgarach do'n talamh agus go hobann do chuaidh an bád tré theine. Do leím na Daoine amach sa bhfairrge agus do cailleadh furmhór díobh.
  2. 7. The old people here say that if a person got a sprain the surest cure for it is to wash the place in a waterfall
  3. 8.
    There was a landlord living near Skibbereen called Townshend. The time for paying the rent was near and one poor man had nothing to pay. He took a cow to the fair and sold it. He came home with his
    Domhnall Ó Leanáin
    Dún na nGall Thiar, Co. Chorcaí