Scoil: Naomh Ceitheach, Runnamoat, Ballymacdurley (uimhir rolla 8499)

Runnamoat, Co. Ros Comáin
Gráinne, Bean Uí Neachtain

1. Scéal (ar lean)

Nuair a bhí an Naomh Iosaef, an Maighdean Muire, agus Íosa Críost ag teiceadh on fhearg an Herod bhí turas fada le séanamh acu sul a shroisfidis Egypt.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Ag teacht isteach an Gaduidhe bhí fearg air nuair leag sé súil ar na stráinséaraibh & nuair d'innis a chéile dó an miorbhuilt a tharla & nuair do theasbain sí an leanbh dó bhí áthas an domhain air. Do ghabh sé buidheachas leo & nuair a bhíodar ag tógáil an bóthar orra féin maidin in a dhiaidh sin do thionlacan sé iad ar chuid den bhealaigh & do thug sé biadh & deoch dóibh.
    Pádraig Mac Cormac