Scoil: Clochar na Trócaire, Béal Átha na mBuillí

Béal na mBuillí, Co. Ros Comáin
An tSr. M. Olivia

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear óg 'na chomhnuidhe 'na aonar i dtigh ar thaobh an bhóthair, uair. Seán a b'ainm dó. Lá fuar gheimhridh ar imtheacht amach ins na páirceannaibh dó casadh sean-fhear leis nach bhfaca sé riamh cheana. Bhí an fear préachta leis an bhfuacht agus d'iarr Seán air a dtiocfadh isteach 'sa dtigh le'n é féin a théidheamh. Lean an fear é. Níor bhfada dó 'sa dtigh gur thuig Seán gur taidhbhse a bhí ann.
    I rith an tráthnóna bhí an sean - fhear ana-chiúin. Bhí eagla ar Sheán an ruaig do chur air agus leig sé leis fanacht go socair. An oidhche sin, mar ba ghnách leis, d'imthigh Seán leis go tigh a chomhursanach. Ar a fhilleadh abhaile dhó chonnach sé go raibh solus i ngach fuinneoigg de'n dtigh. Chomh - luath is a osgail sé an geata beag ar dhul isteach 'san ngáirdín dó
    Imelda Kelly
    Lisnahirka, Co. Ros Comáin