Scoil: Athy (St. Michael's Convent) (uimhir rolla 6209)

Baile Átha Í, Co. Chill Dara
An tSr. Miceál Ní Leidhe

1. (gan teideal) (ar lean)

(ar lean ón leathanach roimhe)
    leis an Ridire. Annsin chuaidh na saigdiúrí go léir ar aghaidh. Bhí iongadh mór ar Mhairtín gan dabht agus ar an mbacach freisin. Níor dheineadar dearmad an sgéal dinnsint do cách. Nuair chuala sean fhear an sgéal dubhairt sé gurbh é "Gearóid Iarla" a bhí ann agus bhí an firinne aige. Tá cúpla sgéal bunuighthe ar an gceann sin ach tá an rud ceadhna le fághail ionnta. San gcéad cás pé sgéal é deirtear nach mbéad siad saor ón nGeafa go dtí go mbéadh crú na gcapall caithte amach is amach.
    Dubhairt "Lord Walter Fitzgearld" go raibh sé ag cainnt le sean-fhear lá amháin timcheall fice bliadhain roime sin agus go ndubhairt an fear sin gur creid cuile duine san gcomarsanacht go dtiocfad Lord Edward arais go foill agus annsin go mbeadh Eire in a Naisiúin
    AT0782: Midas and the Ass's Ears
    Madge Mc Cauley