Scoil: Slieverue (uimhir rolla 12476)

John Carey

Ar an leathanach seo

1. Lá amháin san am in allód, bhí sgata buachaillaí ag iomáint, san áit i na bhfuil loch cuilinn anois. Bhí an lá an te, agus tháinig tart ar dhuine aca, agus chuardaigh sé annso agus annsúd ar lorg uisge, ach ní raibh aon uisce le fághail.
    Chonnaic se tighín bead i ndeire na dála, agus chuaidhj sé fé na dhéin, ach bhí an doras dúnta. Do bhuail sé ar an doras, agus tháinig sean-bhean chríonna amach.
    D'iarr sé deoch uirthí, ach dubhairt sise leis, ná raibh aon uisce insan tigh, ach dubhairt sí leis dul go dtí an portach, agus brobh a tharraingt aníos as an dtalamh, agus gan dearmad a déanamh ar an brobh a chur ar ais arís.
    Dubhairt sé go raibh se buidheach dí agus do rith sé go dtí an portach, do chonnaic sé an brobh, do chrom sé síos, agus do rug sé
    Ailís Ní Caisín
    Sliabh Rua, Co. Chill Chainnigh