Scoil: Baile 'n Sceilg (B.)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Seán P. Ó Súilliobháin

Ar an leathanach seo

1. Do bhí suidheamh faoisdine i dtig feirmeóra mar a raibh Eoghan ag obair uair. Bhí an la fuar fluich agus e ag séideadh. Bhí an sagart na shuidhe sa chúinne inaice na teine ss chistin ag éisteacht na daoine. Ba ghéarr gur phreab Eoghan an dorus isteach agus é na lioín bhaithte agus níor stad riamh na choidhche chun go ndeaghaidh se taobh istig de'n tSagart sa chúinne. Do fhéach an Sagart air go mí chéadfach agus dubhairt. Imthig síos as so a aindeiseóir ar seisean agus suidh ar an gcúil móna san thíos. D'imtig Eoghan ar síos go leisceamhail agus i túisce a bhí sé na shuidhe ar an móin na dubhairt sé an rann seo. Ní thar an aindeise is measa dhúinn bheith síos go deo. Ach an tarcaisne a leanann i na leighisfeadh leoin. Más mar an Eaglais áta an t-Athair Mac níl brig nár ngnó. Is ní fearra dhúinn
      1. filíocht
    Dáithí Ó Barra