Scoil: Baile an Sceilg (C.) (uimhir rolla 8350)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Bríghid Ní Fhianachta

Ar an leathanach seo

1. Bhí baintreabhach ann fadó agus bhí triúr páistí aici. Do chuir sí a codhladh iad tráthnóna Dé Satharn. Níor mhaith léi tosnú ar an abhras tráthnóna Dé Satharn. Do tharraig sí chúiche mála lín chun go mbeadh sí ag caitheamh ha h-oidhche dí féin. Ní raibh aon tslíghe beatha aici acht ag sníomh is ag cárdáil. Do bhuail chíúiche isteach is d'óidhche fear. Téidhr a codladh a chailín chríonna.. Fan go fóill a ghiolla mailítis. Cad na thaobh san a chailín chríonna. Go gcárdáilfeadh an rob beag líon sa Chárdaí duitse agus cardaí dómh-sa agus beidh sé cárdála fé cheann nóimeat agus dubhairt , Téidhir a chodhladh a chailín críonna .Fan go fóill a ghiolla an mhailítis. Cad na thaobh san a chailín chríonna. Go snímhfadh an rob beag líon sa. Turn duitse agus turn dómh-sa agus beidh sé déanta fé cheann nóimeat agus do bhí sé déanta fé cheann nóimeat. Téidhir a chodladh a chailín chríonna . Fan go fóill a ghiolla an mhailítis. Cad na thaobh san a cháilín críonna. Caithfead é dhealbhú anois. Ceann duit-se agus ceann dómh-sa agus beidh sé déanta fé cheann nóimeat. Teidhir a chodladh cháilín críonna. Fan go fóill a ghiolla mailítis. Cad na thaoh san a chailín críonna. Mar caithfeadh éadach a dhéanamh de. Seól
    Eíbhlín Ní Leathlobhair
    Mícheal Ó Diolláin