Scoil: Baile an Sceilg (C.) (uimhir rolla 8350)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Bríghid Ní Fhianachta

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sise bhfuil fhios agat cad air go rabhas ag cuimhneamh ansan ó cheanaimhín ná an motachán sin amuigh do thabhairt isteach agus é do mharbhadh agus go mbeadh ainirthe amáireach againn air. "Arú mhuise a bhean ní rabhas acht ag magadh leatsa . B'fad óm cuimhn é an moltachán sin do mharbhadh, agus ba bheag orm an té do chuimhneóchadh ar é do mharbhadh leis. Do bheirimse seo siar pé'cu magadh nú in dáiriríbh bhís go gcathfar é marbhadh ar sa Máire,agus gan ó Mháire agus Seán ná triúg a mharbhuigthe d'fhágháil san am céadhna. Bhí sí déircinteacht agus ag táthant air é do mharbhadh . Sé críoch agus deire mo scéilse gur marbhuigheadh an moltachán agus go raibh ainirthe ag Seán.
    Máire Ní Murchadha
    Micheál Bán Mac an Roigh