Scoil: Baile an Sceilg (C.) (uimhir rolla 8350)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Bríghid Ní Fhianachta

Ar an leathanach seo

1. Uair amháin fadó bhí Ár Slánuightheóir céad moladh is buidheachas leis agus na h-Aspoil ag siúbhal cois na fairrge agus cé gur bhé an Samhradh a abhí ann, bhí sé an-fhiadhain, agus bhí ceathanna troma ann agus leóithne gaoithe. Bhí an fairrge 'na chúbhrán bán. Bhíodar ag féachaint uatha amach ar an bhfairrge agus thugadar an long fé ndeara ag gearradh tré sna tonntacha. Tháinig scamall idir iad agus an long agus taréis glanadh don scamall ní raibh tásc ná tuairisc na luinge ann. Dhein Naomh Peadar dánaidheacht ar an Slánuightheóir, agus d'fhiafruig sé dhe cá raibh sí imthighte nó cad d'imthig uirthe. "Tá sí síos i mbun puíll," adubhairt an Slánuightheoir. "Faire go deó is choidhche," arsa Peadar, "agus cad na thaobh nár fhóiris uirthe agus tú i ndán e dhéanamh." "Do dhéanfainn, a Pheadair," ar seisean," ach go raibh cúis maith chun na luinge a dhíthiúghadh. Bhí droch dhuine sa bhfuireann agus do tharraing sé faobhar feirge Dé anuas ortha go léir. Ní raibh dul as an gcailliúint aca." "Ach deirim-sé gur mhór an éagcóir san a dhéanamh. Cad na thaobh nár báthadh an duine sin agus an chuid eile a shaoradh?" arsa Peadar. Níor thug an Slánuightheóir aon fheagra air, agus do ghluaiseadar chun siúbhail arís. Ní
    AT0759: God's justice Vindicated
    Síghle Ní Drisceóil