Scoil: Baile an Sceilg (C.) (uimhir rolla 8350)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Bríghid Ní Fhianachta

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    lé na gcois sa bhád, mar do bheadh ana chómhangar aige agus thug sé an turas . An tráthnóna céadhna t'réis teacht thar nais do chonnaic sé an cailín arís. Á a Shilbhester 'ar sí , ní dhéanfaidh san an gné dhuit. Thógais an cómhangar chun an turais. Caithfhir dul agus é thabhairt arís. D'imthig Silbhester tímcheall an bhóthair ag siúbhal , agus thug sé an turas agus n'fheacaidh sé an cailín a thuille.
  2. Os cionn céad blaidhain ó soin de mair fear i mBaile 'n Sgeilg Thiar dar'c ab ainim do Síoman na mbróg. Bhí aon mhac amháin aige agus bhí se ag fás suas
    na bhuachaill mhaith go dtí go raibh sé seacht mbliana d'aois. Annsan do bhuail taom breoidhtí é agus ón lá san amach níor fhan crích na áird air ach ag dul chun deiridh chun gur dhein síofra beag de. Ní fhágadh sé imeall na teine lé ná
    Eibhlín Ó Leathlobhair
    Éamonn Ó Leathlobhair