Scoil: Baile an Sceilg (C.) (uimhir rolla 8350)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Bríghid Ní Fhianachta

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an Charthainn. Nuair a bhí sé ag teacht anuas do mhairbh an coileán é. Do bhí olc ar an gcoileán nuair a mhairbh sé an lon. Dubhairt Oisín annsan leis an mbuachaill an golán cloiche a thabhairt do, agus nuair a bhí an coileán ag déanamh air do mhairbh sé é.
    Annsan do ghearr se ceathrú de'n lon agus do chuadar fé dhéin an eidhneáin agus fuair se biollóg de. Do chuaidh sé annsan fé dhéin an chathrann, annsan go coill agus fuair sé an caorthann. Thug sé leis abhaile na nithe seo agus thaisbeáin sé don chailín iad, agus bhréignig sé í ar a h-aghaidh amach.
    Síghle Ní Drisceóil
    Bríghid Ní Leathlobhair