Scoil: Achadh Tiobraid (uimhir rolla 9878)

Achadh Tiobraid, Co. Chiarraí
Tomás Ó Muircheartaigh

Ar an leathanach seo

1. Bíonn na haontaighe fadó ar taobh na bóithre mór timcheall Cathair Saidhbhín. Do tháinig Domhnall Ó Conaill agus do cheannuig sé amach páirc saoir dóibh trí no ceathair dacraíbh innte. Le déanaighe tháinig na gárdaí agus do bhailigeadar n h-ainimidhthe go léir isteach, agus caitheadh siad fanamhaint istig innti. Tá gárda ceapaighthe cun féachaint ar na mbeithidig an fhaid as a bheadh siad a cur isteach. Is maith an rud é sin, mar bhí aonach ar bóthar acarnach nuair a beadh stróinséirí ag gabáil tairis ó tíre eile. Ní fuirist gluaisteán a thiomáint imeasg ceannuigteóirí, feirmeóirí
        1. trádáil