Scoil: Cill Mac Ciarainn (uimhir rolla 13796)

Cill Mhic Iarainn Thoir, Co. Chiarraí
Seán Ó Cathasaigh

1. (gan teideal)

Bhí úncail athar mo shean mháthar i bhfeirm Phádraig Uí Fhiannfachta agus Sheáin Uí Shúilleabháin le chéile bé sin Donnchadh Ua Curráin...

Brighid Ní Dhálaigh ón a shean mháthair Brighid bean Uí Dhálaigh 80 bl. Muinntir Chúmastabha.
    Bhí úncail athar mo shean mháthair i bhfeirm Phádruig Uí Fhiannfachta agus Sheáihn Uí Shúilleabháin le chéile b’é sin Donnchadh Ua Curráin. Bhí a dearbhráthair i bhfeirm Thaidhg Uí Dálaigh agus Sheáin Gradhsach Uí Shúilliobháin le chéile. Bhí Tadhg Uí Shúilliobháin i bhfeirm Phádraig Uí Shúilliobháin agus muinntir Shiocfradha le chéile agus fear do mhuinntir Shíodhtcáin i bhfeirm Shéamus Uí Curráin agus Domhnaill Uí Shéaghdha le chéile. Annsan do roinneadar gach feirm ‘na dhá cuid agus do phósadar na mic ionnta.
  2. Cill Mac Ciarainn
    Fadó roinnte i gceithre codaibh. Ó póirse na céardchan go droichead na laighre sin a beadh an ceathramhadh riabhach. Tighthe ar phóirse na lána. méid eile ins na páirceannaibh tamall ón mbóthar.