Scoil: Cill Mac Ciarainn (uimhir rolla 13796)

Cill Mhic Iarainn Thoir, Co. Chiarraí
Seán Ó Cathasaigh

1. (gan teideal)

Raid uait cúig póirín. Caith ceann an áirde agus beir greim ar dhá cheann sar a mbéarfair arís ar sin...

1. Raid uait cúig póirín. Caith ceann anáirde agus beir greim ar dhá cheann sar a mbéarfair arís ar sin. Caith ceann eile anáirde agus tóg suas an dá cheann déidheannach sar a mbéarfar air. Cuir síos ceithre cinn. Caith ceann anáirde agus tóg suas na cinn ar an dtalamh roimh breith dhuit ar an gceann anáirde.
  2. 2. Big Nubs .5.
    Caith ceann anáirde agus raid uait na cinn eile roimh breith dhuit air. Caith anáirde arís an ceann san agus tóg suas na cinn eile roimh breith air.
  3. 3. Big strills 5.
    Caith ceann anáirde agus scaip na cinn eile ar an dtalamh. Tóg suas trí cinn roimh breith air. Tóg an ceann air an dtalamh agus dein mar a deineadh i dtosach.
  4. 4. Small Nubs 4.
    Le láimh amháin.
    Tóg ceithre cinn. Ceann anáirde, agus trí go talamh iad a thógaint roimh breith ar an gceann anáirde.
  5. 5. Small strills 4.
    Le láimh amháin, ceann anáirde agus trí go talamh. Breith ar an gceann san agus anáirde leis arís annsan dhá ceann do thógaint roimh breith air. Tóg an ceann fágtha agus dein mar deineadh i dtosach.