Scoil: Gleann Beithe

Gleann Beithe, Co. Chiarraí
Nóra, Bean Uí Fhoghludha

ó na daoine eile.
    Do bhí fear ann fadhó agus bhí sé cun pósta agus ní raibh aon bróga aige. Cuaidh sé go dtí fear a bhí i n-aice leis agus dubhairt sé leis an bfear bróga do thabhairt dhó cun pósta. Nuair a bhí an pósta déanta chúir sé abhaile na mbróg agus dubhairt sé leis an fear: Seo duit do bróga thá mo pósta seo deánta.
    Cómhnuigheann greasaidhe i n-aice mo tíghe agus ní bhíonn sé ag obair chómh cruaidh leis na gréasaidibh fadhó mar ceannuigheann na daoine a bróga ins an siopa. Is iad na h-uirlisí a bhíonn ag an gréasaide ná Ceap, Leathair, Meaisín fuaghála, Céir, Meanuithí reamhra agus meannuithí chaola.
    Eibhlín Ní Shíoctháin
    Baile na Cille,